.Antologien om Last Train
.Den perfekte julegaven til folk som er interessert i andre
.folk, musikk og/eller alkohol.

Last Train. En liten bar nede i Oslo Sentrum, der hvor det ellers ikke skjer en dritt. Rock'n'roll fiskeboll. Hvorfor i alle dager bok? Jo, Last Train er av de viktigste utestedene i Oslo, mye mer enn bare et vannhull: et sted der rockemusikken har levd akkurat litt sterkere og hardere enn de fleste andre steder. Et sted som har vært en sentral del av en viss type menneskers liv, for en kort periode, eller hele livet. Vi har laget denne hyllestboken på dugnad, her finner du kjærlighetserklæringer, samtaler om platesamlingen, om kapping av øl og klipping av hår, om sex øl og kjærlighetssorg, om vennskap og ekstreme musikalske kick. Boken befolkes av et virvar av forskjellige fortellerstemmer, med tekster skrevet litt hist og her de siste tre årene: hovedsakelig fra stamgjester, musikere, tidligere ansatte, og tastaturets løse fugler. Boken byr også på bandbilder, gamle flyers, og de få avisutklippene man har husket å spare på. Men det de alle har til felles er en brennende entusiasme overfor en skarve bar, over menneskene de har møtt der, og hvordan det på sett og vis har preget Oslos utvikling fra småby til et veloljet monster. Last Train - denne baren man ikke forlater uten å ha fått merker av den.

I redaksjonen: Trine Sollie, Audun Vinger, Are Kleivan, Stein Arne Blomseth.

Blant bidragsyterne i boka finner du Frithjof Jacobsen, Kristopher Schau, Anders Bortne, Cecilie Asker, Harald Fossberg, Egil Hegeberg, Bård Torgsersen, Mari Grydeland, Ando Woltmann, Øystein Greni, Kyrre Holm Johannessen m fl.

I salg på Last Train og et knippe andre utvalgte steder til beskjedne 200 kroner fra fredag 14.desember.

.TORS 30/5 – Messerschmitt 100,-

Har spilt høyest og tyngst siden 2004. Debutalbum ble utgitt på begrensa nummerert 180g vinyl i februar 2013. Fra Musikknyheter.no:
- Messerschmitt overbeviser med en solid og engasjerende debutskive. Om det skal puttes i Stoner, Doom eller Sludge-båsen kan få være opp til hver enkelt å avgjøre. Referansene til band som Sleep, Melvins, High On Fire og gammal El Caco, ligger langt framme. Allikevel gjør Messerschmitt sin egen greie, og den gjør de jævlig bra.

http://www.facebook.com/messerschmittmusic


.TIRS 25/6 – Burning Motherfuckers + Signal 100,-

Burning Motherfuckers handler om underbevissthet og lek. Sjanger er ikke en del av greia, hvor musikken blir rammet inn etter en musikkjournalists trang til å definere det som lever for å være udefinerbart. Mellom to mennesker oppstår en ny materie som pulserer, vibrerer og river lytteren fra bakken og opp og ut. Illusjonen eksisterer i lyden som er vakker i det ene øyeblikket forså å bli ekstrem og kaotisk, hard og dronete, bredere enn øyet som ser to stykk lage den.
www.burningmortherfuckers.com

Signal oppsto som et resultat av en nachpiel-jam i et kråkeslott oppi åsene rundt Oslo. Tidlig 2011 tok bandet for alvor form, og består av Niklas Larssen (gitar, synth) og Andrea Barsnes Undset (trommer). Siden den gang har Signal spilt en rekke konserter i Oslo og Bergen, både på ulike konsertscener og i stuer. Musikken kan beskrives som en melodisk, abstrakt form for støyrock som vekker reaksjoner som dans og flukt. Bandet gjorde sin første innspilling høsten 2012 samarbeid med Øystein Sandsdalen (Le Corbeau). Demoen er å finne her: http://soundcloud.com/signal-6 . Signal spiller høyt. Husk ørepropper.


.TORS 6/6 – Lonely Kamel 120,-

Det er ikke altfor ofte denne gjengen er å se på norske scener. Siste gang Lonely Kamel spilte i Oslo, var det med The Sword i vinter som en del av en måneds Europaturnè sammen. Dette var muligheten gutta fra Oslo trengte for å nå ut til nye fans i en allerede stor fanbase i Europa, med erobring av nye viktige markeder som i Storbritannia og Skandinavia. I kjølvannet av dette har bandet blitt invitert til masse festivaler på kontinentet hvor de for en mnd siden blant annet delte scene med Pentagram, Unida og andre gobiter på Desertfest, Berlin. Det er derfor utrolig fett at det legges opp til en intim og knallhard aften på Oslos mest legendariske rockeklubb. Lonely Kamel er igang med langspiller nr 4, og det vil bli smakebiter fra det kommende albumet, ny coverlåt og mye annet fett for dere som (og vi håper det blir mange) får presset dere inn denne kvelden.
Gjør dere klar til en intens, pulserende og sjelfull kveld fylt til randen av rock og roll

https://www.facebook.com/lonelykamel?fref=ts


.ONS 12/6 – Die A Legend + Jagged Vision 100,-

DIE A LEGEND brekkjernet seg inn i den norske hardcorescenen i 2011 ved å slippe debutalbumet selv uten å ha blitt hvisket om på byen en sen kveld eller opptrådd live. Med bakgrunn i noen av de mest hardbarka hardcorebanda fra Nord-Norge siste tiåret, blåser de ut vegger og dører hvorenn de spiller og er å regnes som et av Norges mest lovende hardcoreband. Med sitt unorske sound og tunge innflytelse fra den svenske (Breach, Raised Fist og tidlig Refused) og amerikanske østkyst (BANE, Have heart og Converge) attiuden leverer de nå nok en skive.
PROGRESSION THROUGH RETROSPECTION kommer 12. juni på BADLANDS med skandinavisk distribusjon via DIGER og er allerede tilgjengelig digitalt der du leter.
Ikke nok med det, 12. juni står de på scena på Last Train sammen med selveste Jagged Vision og har en releasefest man sent vil glemme.

https://www.facebook.com/diealegendx


.TORS 13/6 – Eaters + Feetpunk 100,-

Eaters er nå aktuelle med debutsingelen Cesspool City/Fuel Paranoia på At The Loft Records. Bandet består av medlemmer fra tidligere prosjekter som Bulwark, Nude Pube Banglers, Mongorobot og Emera Ison. Eaters ble unnfanget over lunkne halvlitere på Cacadou august 2012, og målet var å skape den hardtslående, catchy, allsangvennlige punkrocken de alltid hadde savnet i livet sitt. Bosatt i Oslo, men med bakgrunn fra Trøndelag og Nordvestlandet, blander bandet attitude fra mørk bøgdacore med melodiøs oslopunk. Eaters er dermed ca. 90% ærlig punk, med de resterende 10% kretsende rundt intellektuelt vissvass beregnet på kvinnelige sosiologistudenter.

Feetpunk er kystkulturens svar på Iggy and the Stooges. Med attitude fyrt opp av karsk og glinsende muskelspill drevet fram av en torskerik diett, leverer de et hardtslående repertoar skrevet for og av de siste restene av det nedre sjiktet av rural arbeiderklasse. Siden starten i 2001 har de gitt ut fire ep’er med skarp analyse av maskulin kultur i Kolvereid, noe som gjenspeiles i tiler som ”Juling”, ”Gi Faen” og ”Hold Kjæft”. I fjor kom albumet ”Feetpunk”, også det en odysse gjennom alt som er tøft – både tekstmessig og musikalsk. Bandet består av John Loinh, Per Pyro, Karl Max og Tjallfred.

https://www.facebook.com/eatersnorway?fref=ts